Spedbarn 0-2 år

Reise med nyfødt barn
For reisende med nyfødt barn må den generelle helsetilstanden hos mor og barn være god. Barnet må være minst syv dager gammelt og helt friskt/uten komplikasjoner.

Plassering på reisen
Det er tillatt med to spedbarn pr. voksen, dog må da ett av barna sitte i en barnestol som krever et ekstra sete. Spedbarn skal sitte i voksen persons kne under flyturen. For barnets sikkerhets skyld, får du av kabinpersonalet et spesielt sikkerhetsbelte som festes i ditt eget sikkerhetsbelte under start og landing. En spesiell babyflytevest kommer også til å deles ut.

Vugge og barnestol
Ved visse plasser og flytyper er det mulighet for å benytte en hengevugge som plasseres på veggen fremfor dere. For bestilling av babyvugge og informasjon, gå til Novair Details. Barnet kan veie maksimalt 10 kg, og må ikke være over 70 cm langt.  Bilstol (bærbar) kan medbringes, men den må være plassert i et eget sete som bestilles som en vanlig flystol hos din reisearrangør.

Det er ikke tillatt for den voksne passasjeren å ha bilstolen i fanget. Bilstolen må være CE-merket og den må kunne plasseres fremovervendt i flysetet. 

Oppvarming av mat
Novair kan ikke tilby noe mat for spedbarn, men vårt kabinpersonale hjelper dog til med å varme barnematglass, melkeflasker o.l.

Bagasje
For informasjon om hvilke regler som gjelder for bagasje når du reiser med spedbarn -
Bagasje.