Mat på flyet

Når du flyr med Novair kan du velge mellom flere menyer og ulike alternativer for spesialmat, som glutenfritt og vegetarisk. Alle menyene er satt sammen for å gi deg en bra matopplevelse om bord. Velg Superior Meal hvis du ønsker det lille ekstra. For de minste har vi egen barnemeny, og i vinter kan du også bestille Surprise Meal – som inneholder en morsom leke.

 

Bestill mat på flyet

Logg inn på Min reise for å legge til måltider når du reiser med Apollo.

Bestill mat om bord

Mat om bord er et tillegg du bestiller via din reisearrangør. Novair selger ikke mat om bord. Husk derfor på å bestille mat samtidig som du bestiller reisen. Har du allerede bestilt? Logg inn på Min reise for å legge til mat på bestillingen din. 

Nyhet! Flere ulike menyer å velge mellom

Fra sommeren 2017 får alle som reiser med Novair to nye måltidsalternativer å velge blant: Healthy Meal og Snack Meal. Neste vinter utvides tilbudet ytterligere med Superior Meal – og Surprise Meal for barna med tilpasset meny for de minste samt en leke. Les mer om de ulike menyene nedenfor. 

Alle menyene er satt sammen for å gi deg en bra matopplevelse. For eksempel har Healthy Meal blitt komponert med hjelp av mesterkokken Christoffer Magnusson Domeij, OL-medaljør i matlaging. Han står også bak konseptet Mondo Food & Beverage på alle Apollo Mondo Family Resorts-hotellene våre.

Til alle måltider (utenom Snack Meal) serveres også varmt brød. Kaffe og/eller te er inkludert til alle måltider. Kald drikke er ikke inkludert, men vi har et stort utvalg av drikkevarer og snacks til rimelige priser om bord.

Barnemeny

De minste passasjerene, barn opp til 11 år, får servert en barnevennlig meny. Kabinpersonalet serverer alltid barna først, slik at de voksne kan hjelpe barna før de spiser selv. Personalet om bord hjelper deg dersom du ønsker å varme medbrakt mat til spedbarn under to år.

Medbrakt mat

Det er dessverre ikke tillatt å ta med egen mat om bord. Bakgrunnen til dette er at vi ikke kan garantere for sikkerheten og komforten til allergikere. Unntaket er medbrakt mat til spedbarn under to år.

Spesialmat

Vi tilbyr følgende spesialmat eller dietter:

  • Diabetikermat.
  • Glutenfri mat.
  • Laktosefri mat.
  • Måltid uten svinekjøtt.
  • Vegetarisk med egg/meieriprodukter.
  • Vegetarisk uten animalske produkter.

Spesialmat må bestilles og betales når du bestiller reisen eller senest fem virkedager før avreise. Vi kan ikke garantere at det ikke serveres nøtter eller mat med nøtter om bord på våre flyvninger. Har du alvorlig allergi eller flere ulike allergier anbefaler vi at du tar med din egen mat om bord. Hvis du behøver å ta med din egen mat må du gi oss beskjed i forkant av reisen, slik at vi kan videreformidle dette til kabinpersonalet.
 

Standardmeny

Utreise

Forrett
Skagenrøre (rekesalat). Som tilbehør finnes smør, to typer surdeigsbrød og kremost. 
Hummus røre.

Varmrett
Kylling i karri- og sesamsaus med ris.
Gresk kjøttgryte med ris og rødvinssaus.

Dessert
Choco coconut med kaffe eller te (påfyll er inkludert).

Barnemeny
Lasagne og pærejuice, smør, kjeks og kremost. Mini sjokoladecookie til dessert.

Hjemreise

Forrett
Cæsarsalat. Som tilbehør finnes smør, to typer surdeigsbrød og kremost. 
Skagenrøre (rekesalat).

Varmrett
Karbonade med potetmos og tyttebær.

Dessert
Latte macchiato-kake med kaffe eller te (påfyll er inkludert).

Barnemeny
Kjøttboller i fløtesaus med potetmos, brokkoli og minigulrøtter. Smør, brød og kremost. Mini sjokoladecookie til dessert.
 

Superior Meal  

Forrett
Sitron- og peppermarinert laks og roastbiff med syltet rødløk, potetsalat og soltørkede tomater.

Varmrett fisk
Torsk med pommes duchesse, sukkererter og minigulrøtter.

Varmrett kjøtt
Grillet biff med gratinerte poteter og rødvinssaus, soltørkede tomater og grønnsaker.

Tilbehør
Herregårdsost og blue cheese med quince marmelade.

Dessert
Chocolate truffon.
 

Snack Meal  

Utreise
Frøbaguette med cheese creme, salat, paprika, ost og røkt skinke samt en kake.

Hjemreise
Frøbaguette med creme fraiche, soltørkede tomater, fetaost, salat, tomatskive, ost og røkt kalkun samt en kake.
 



 

Healthy Meal  

Meny 1

Forrett
Kremet hummus med soyabønner og crispy knekkebrød.

Varmrett
Vegetarisk quinoasalat med blandede bønner, fetaost og ristede gresskarkjerner, som serveres med en vinaigrette laget av ferske urter og chili.

Dessert
Fersk fruktsalat med mynte og lime.

Meny 2

Forrett
Stekt paprika- og olivensalat med kremost med friske urter.

Varmrett
Grillet kyllingbryst med honning, spinatsalat med stekte rotgrønnsaker og hvitløksdipp.

Dessert
Fersk melonsalat med granateple og valnøtter.
 

Merk at endringer i menyene kan forekomme.