Bagasje

Bagasje

Tillatt frivekt 
Maksimum tillatt bagasje hos Novair er 20 kilo pr. person, inklusive håndbagasje. Frivekten kan fordeles fritt mellom innsjekket bagasje og håndbagasje, men håndbagasjen skal ikke veie over 5 kilo.   Ved bestilling av tur/retur reise fra 21 dager er frivekten 30 kg inkl. maks 5 kg håndbagasje.

Vær oppmerksom på at ifølge internasjonale regler kan aldri innsjekket bagasje overstige 32 kg pr. kolli. Dette gjelder uavhengig om du betaler for overvekt eller deler bagasjen mellom reisefølget.

Vet du før avreise at du kommer til å ha overvekt kan du forhåndsbestille overvekten til redusert pris på Novair Details.

Innsjekket bagasje
Bagasje som sjekkes inn skal være pakket for å tåle håndteringen på flyplassen samt transporten i flyets lastrom. Novair tar ikke ansvar for verdisaker som er pakket ned i innsjekket bagasje.

Bagasje som ikke er en koffert, en bag eller en ryggsekk regnes som spesialbagasje, og er underlagt spesielle regler. Les mer her.

Håndbagasje
Ombord får du ta med deg en stk. håndbagasje som ikke får være større enn 55 X 40 x 22 cm og veie maks 5 kg.
Følgende skal pakkes som håndbagasje:

  • Penger og andre verdisaker, verdipapirer og andre dokumenter som er vanskelige å erstatte
  • Briller og kontaktlinser
  • Smykker, gjenstander av gull, sølv, platina samt perler og edelstener
  • Armbåndsur og andre klokker
  • Datamaskiner, mobiltelefoner, nøkler og kameraer.
  • Bærbare musikk- og filmavspillere (som DVD og MP3), samt bærbare høytalere.  
  • Fyrstikker og lightere (maks en eske fyrstikker eller en lighter)
  • Medisin
  • Matvarer

OBS! Det er strengt forbudt å legge elektroniske sigaretter i innsjekket bagasje på grunn av brannfare. Elektroniske sigaretter får kun tas med i håndbagasjen.

Lithiumbatterier og ståhjulinger
Novair tillater lithiumbatterier om bord. Løse lithiumbatterier må tas med i håndbagasjen og skal ikke sjekkes inn. Ta kontakt med kundeservice om du har spørsmål. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å ta med ståhjulinger (hoverboards, solowheels etc) som går på lithiumbatterier om bord på Novair – verken i innsjekket bagasje eller i håndbagasjen. 
 
Smart-bagasje
”Smart-bagasje” er en veske (ryggsekk, reiseveske eller lignende) som har et litiumbatteri/powerbank. Den kan brukes til å lade elektronisk utstyr som iPhones, iPads, laptops etc. Alternativt kan batteriets funksjon være å kjøre vesken elektronisk.
 
Om batteriet på denne smart-bagsjen ikke kan løsgjøres fra veska så kommer den ikke til å bli akseptert på våre flyvninger.
 
Reis med spedbarn
Barn under 2 år kan gratis sjekke inn egen bagasje på opptil 10 kg, og en sammenleggbar barnevogn. Vognen skal pakkes i godkjent plastpose for transport; pose kan kjøpes på flyplassen. Vær oppmerksom på at barn under 2 år ikke kan ta med egen håndbagasje. Les mer om å reise med spedbarn.
 
Barnevogner
Barnevogner skades lett og skal derfor felles sammen og pakkes i de spesielle beskyttelsesposene som finnes for dette foremålet på skandinaviske flyplasser. Spar på denne emballasjen til hjemreisen. Ta av ømtålige deler, som for eksempel hjul, som lett kan ta skade. Tenk på at barnevognen transporteres i flyets lastrom sammen med den øvrige bagasjen.