Pass og visum

Pass og Visum

ID-kontroll av flypassasjerer

Som følge av nye EU-direktiver, er det innført krav om ID-kontroll av flypassasjerer ved innsjekking og ombordstigning på flyet. Dette er for å sikre at en passasjer som har sjekket inn bagasje, også er med på flygingen. Kravet gjelder samtlige utenriksflyginger. Godkjente ID-papirer er pass og førerkort.

Pass

Personkontrollene ved grensene forsvant da Norge ble med i Schengen-samarbeidet. Du må allikevel fortsatt kunne bevise ditt statsborgerskap og identitet med pass når du besøker et annet Schengen-land, for eksempel på hotell, pensjonat og camping. Sjekk at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter aktuell hjemreisedato, samt at ingen sider i passet er skadet på noen måte. Hvis passets gyldighet går ut i løpet av de nærmeste 6 månedene eller hvis du har et midlertidig pass, anbefaler vi at du sjekker med landets ambassade eller passmyndighetene i Norge, om passet er gyldig i det landet du reiser til. 

Visum

Til visse land kreves det visum for innreise, og det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig visum ved avreise. Les mer om vilkår for pass og visum i ulike land her.