Ansvarsfull turisme

Ansvarsfull turisme

Dine vekslepenger hjelper gatebarn
Det er en sterk kobling mellom økt turisme og økt seksuell utnyttelse av barn. Som reisearrangør er det vår plikt å gjøre det vi kan for å forhindre at barn på våre reisemål utnyttes. Derfor samarbeider Apollo og Novair med SOS-barnebyer.

Reise- og turismeindustrien er en av verdens største og raskest voksende industrier. Det er først og fremst turismen til Asia og Midtøsten som øker. Turisme er en viktig inntektskilde for mange av disse landene – med det finnes også en skitten bakside i form av økt barneprostitusjon. En effektiv beskyttelse mot seksuell utnyttelse er å hjelpe økonomisk utsatte barn til å få en utdannelse.

I Skandinavia har Apollo valgt å utvikle samarbeidet og koble det sammen med vårt engasjement mot seksuell utnyttelse av barn. Ettersom vi vet at problemet finnes, så er det viktig at vi som reisearrangør aktivt motvirker at turister utnytter barn seksuelt på våre reisemål.
Om bord på våre flygninger rundt omkring i verden har Novair siden 2001 samlet inn vekslepenger. Pengene går uavkortet til SOS-barnebyer i Phuket, Thailand.

Vil du bidra?
Kabinpersonalet tar hånd om innsamlingen ved å, dersom tiden tillater det, vise en film om SOS-barnebyer og deres virksomhet. Vil du gi et bidrag – uansett valør og valuta – så finnes muligheten gjennom de innsamlingsbøssene som kommer til å passere gjennom kabinen ved forskjellige tilfeller.

BARNEBYEN I PHUKET
SOS Barnebyen i Phuket ligger ca. 6 km utenfor Phuket town. Halvparten av tomten barnebyen ble bygget på ble gitt gratis til SOS Barnebyer av Bankers’ Association of Thailand. Byen ligger i et nabolag med familiehjem, et Buddhistisk tempel og en privat skole. Nærmeste offentlige skole ligger ca. 1,5 km unna. Barnebyen består av tolv familiehus hvor opptil 120 barn kan finne et nytt hjem, direktørens hus, et hus for såkalte SOS-tanter (kvinner som trenes til å bli SOS mødre og hjelpere som støtter SOS-mødrene om de skulle bli syke eller når de drar på ferie), en hovedbygning og et samfunnshus med medisinsk rom, en butikk og et administrasjonsområde.

Barnebyen har også SOS-barnehage hvor de yngste barne går. Barnehagen har tre klasserom for opptil 60 barn. Barnehagen er åpen for barna i barnebyen, og for barn i nærmiljøet.

Les mer om Apollo og Novairs engasjement her.