Mat på flyet

Mat på flyet

Når du reiser med Novair skal det føles at ferien starter allerede om bord på flyet – kanskje med et varm treretters måltid servert til plassen din? Det handler om helhetsopplevelsen, der alt fra smak til utseende, funksjonalitet, bærekraft og miljøpåvirkning er viktig. Vår meny er bestemt av og for våre passasjerer, og vi er stolte av vår høye kundetilfreshet.

Ferien begynner om bord på Novair

Måltidene bestilles på forhånd, enkelt og bekvemt, og vårt menytilbud inneholder flere alternativ. I tillegg til standardmåltidet, Standard Meal, kan du velge vegetar eller annen spesialmat, men også Healthy Meal, Snack Meal eller Superior Meal. Alle menyer består av en liten forrett, hovedrett og dessert. Det hele rundes av med kaffe eller te - så nært du kommer en restaurant på 10 000 meters høyde!

Vår ambisjon er å til tross for høyden skape et alternativ til en plastinnpakket sandwich på folksomme flyplasser. En positiv matopplevelse er et velkomponert måltid i fred og ro, gjerne i hyggelig selskap.

Legg til mat på flyet

Har du allerede bestilt en reise
kan du velge å legge til mat på flyet via Min reise eller ringe oss på 21 01 75 40.


Ikke bestilt ennå?

Legg til mat på flyet som tillegg når du bestiller på apollo.no.

Se andre tillegg for reisen


Menyer

Her presenterer vi eksempler på menyene som serveres og du kan velge mellom om bord på Novair.

Standard Meal

Standard Meal

Vår mest populære meny

Standard Meal er vår standardmeny og den de fleste bestiller. Det er forskjellige menyer på utreise og hjemreise, og der er nøye komponert for å passe til våre passasjerer.

Utreise

Forrett
Kremet hummus.

Varmrett
Urtekrydret karbonade med sellerikrem samt sitronrisotto.

Dessert
Sesongens dessert og en bit sjokolade.  Kaffe eller te (påtår er selvsagt inkludert).

Hjemreise

Forrett
Byggrynssalat. Smør, to typer surdeigsbrød og kremost.

Varmrett
Angusbiff med chilibearnaise og poteter i terninger.

Dessert
Sesongens dessert og en bit sjokolade.  Kaffe eller te (påtår er selvsagt inkludert).

Superior Meal

Superior Meal

En mer luksuriøs variant

Superior Meal er en litt mer luksuriøs variant der maten lages om bord i flyet og alt skæres opp for hånd.

 

Forrett
"Surf and Turf": Sitron- og peppermarinert laks og roastbiff med syltet rødløk, potetsalat og soltørkede tomater.

Varmrett Superior Meal Fish
Laks i hollandaise saus med pommes duchesse akkompagnert av sukkererter og minigulrøtter.

Varmrett Superior Meal Meat
Grillet biff med potetgrateng og rødvinssaus akkompagnert av soltørkede tomater og grønnsaksmiks.

Tilbehør
Herregårds ost og Blue Cheese med kvedemarmelade.

Dessert
Sjokoladetrøffel kake

Barnemeny

Barnemeny

For våre små passasjerer

Mat skal være gøy, og det er noe vi har tenkt litt ekstra på når det gjelder menyen for våre små passasjerer. For de yngre (2-11 år) er det en helt egenkomponert meny med barnslig gode favoritter. Kabinpersonalet serverer alltid barna først, slik at de voksne skal kunne hjelpe til uten at deres egen mat blir kald. Kabinpersonalet sørger dessuten for å varme medbragt barnemat til de aller minste. For å gjøre fly opplevelsen litt ekstra spesiell har vi menyen Surprise Meal der en morsom leke er inkludert som overraskelse.

Utreise

En favoritt med lasagnette og appelsinjuice, smør, kjeks og kremost. Minimuffins med smarties avslutter måltidet.

Hjemreise

Kjøttboller i fløtesaus med potetmos, brokkoli og minigulrøtter. Smør, brød og kremost. Chocolate chip cookie til dessert.

Barn 0-2 år

Det er også mulig å bestille mat til de aller yngste. Maten som serveres er samme meny som serveres til barn 2-11 år.

 

Vegetar meny

Vegetar meny

Vegetar alternativ

Selvsagt kan du også velge vegetarmat og et vegansk alternativ om bord på Novair, som våre øvrige menyer består de av forrett, hovedrett og dessert. Vil du bestille vegetarmeny til reisen med Apollo og Novair så gjøres det i forbindelse med bestilling av reisen eller senest 3 dager før aktuell avgang.

Når du bestiller et vegetar eller vegansk måltid er alltid en forrett og dessert inkludert, samt en varm hovedrett som under:

Utreise
Gul curry med risnudler

Hjemreise

Ratatouille med rotfrukter og vegetar biff

 

Spesialmat

Spesialmat

Alle har vi ulike behov når det kommer til hva vi spiser. På Novair gjør vi vårt beste for å tilgodese alles ønsker, og tilbyr derfor følgende spesialkoster. 

  •     Diabetes
  •     Måltid uten svin
  •     Glutenfritt
  •     Laktose- og melkeproteinfritt
  •     Vegan
  •     Vegetar


Spesialmenyen bestilles og betales hos reisearrangøren i forbindelse med bestilling av reisen eller senest 3 dager før avgang. For menyene for spesialmat, vennligst kontakt vår kundeservice. Om du som allergiker lider av alvorlig allergi eller av flere ulike allergier, anbefaler vi at du tar med din egen mat om bord. Er det slik at du har behov for å ta med egen mat ber vi deg om å informere vår kundeservice, slik at vi kan meddele flybesetningen.

Når du bestiller mat fra vår spesialmeny serveres du alltid en forrett og en dessert, samt en varm hovedrett som under:

Måltider for diabetikere

Utreise
Gul curry med risnudler

Hjemreise
Ratatouille med rotfrukter og vegetar biff

Glutenfrie måltider

Utreise
Gul curry med risnudler

Hjemreise
Grønn thaicurry med ris

Laktosefri- og melkeproteinfrie måltider

Utreise
Ratatouille, inneholder kylling.

Hjemreise
Grønn thaicurry med ris

Måltider uten svin

Utreise
Ratatouille, inneholder kylling.

Hjemreise
Grønn thaicurry med ris

Vegetar og veganske måltider

Utreise
Gul curry med risnudler

Hjemreise
Ratatouille med rotfrukter og vegetar biff

Snack Meal

Snack Meal

Har du lyst på et litt lettere måltid kan du velge menyen Snack Meal.

Utreise

Frøbaguette med creamcheese, salat, paprika, ost og røkt skinke samt en kake.

Hjemreise

Frøbaguette med creme fraiche, soltørkede tomater/feta, salat, tomatskive, ost og røkt kalkun samt en kake.

Drikke, dessert & snacks

Drikke, dessert & snacks

God drikke til maten

La smakene komme til sin rett ved å kombinere retten med velsmakende drikke. På Novair serveres, i tillegg til vann, brus og andre alkoholfrie drikker, både rød og hvit vin samt rosé. Vinene er spesielt utvalgte for å serveres i høyden, for å minimere effekten av det kjente smakstapet på 20 %. Hva sier du til et glass chardonnay fra Australia eller et glass rød Pinot Noir fra New Zealand? En nyhet er den lette rosévinen Pinotage Rose fra Sør-Afrika, som er blitt satt pris på av våre passasjerer.

Populære desserter

Med Apollo og Novair får du alltid noe godt etter maten. Det kan være alt fra en lekker mousse til en hjemmelaget kake. En av våre beste desserter er vaniljemousse, der passasjerene til og med ringer oss for å spørre etter oppskriften!

Det lille ekstra til måltidet kommer i form av en lite sjokoladebit fra franske Valrhona, en av de mest kjente sjokoladeprodusentene i verden.

 

Flere typer snacks

Om bord er det et bredt utvalg av snacks og drikke. 


Visste du at?

Du må ikke bestille til hele reiseselskapet

Nå kan du som flyr med Novair eller et annet flyselskap velge å bestille mat kun på utreisen eller hjemreisen. Du trenger dessuten ikke bestille mat til alle i selskapet men kun til de som ønsker det!

Maten forberedes lokalt på vår flyplasser

Måltider av god kvalitet må være nylagde og oppleves som hjemmelagde, derfor tilberedes måltidene enten samme dag som flyvningen, eller ettermiddagen/kvelden dagen innen flyvning. Et viktig aspekt i vårt bærekrafts arbeid er at dette gjøres lokalt på våre flyplasser.

Vi er med på å sette sammen menyene...

Vi arbeider med tre leverandører når det gjelder våre matprodukter. Alle er utvalgte med omsorg, der kvalitet og miljøhensyn er de viktigste kriteriene. Vi setter sammen menyene sammen med hovedleverandøren Dafgårds kokker. Apollos cateringchef Paul de Susini tester alle de forskjellige rettene og velger ut noen innen en referansegruppe så gir rettene terningkast og velger ut favorittene.

.. som er valgt av og for våre passasjerer

Visste du at man taper ca. 20 % av smaksopplevelsen i luften? Derfor testflyr vi alle retter der våre passasjerer om bord får være med og gi sine tilbakemeldinger på måltidene som serveres.


Våre miljøvennlige matbokser

 

Matbokser tilpasset miljøkravene

Vi er stolte av våre matbokser. De produseres i Sverige av kartong fra Svenska skogar, og sammen med leverandøren har vi tilpasset boksene til vårt bruk. De er enkle å håndtere på flyet og tar ikke for mye plass på bordet, men det beste er kanskje at de veier så lite. Vi vil nemlig ikke bare at maten skal serveres på en hyggelig måtet – den skal også være drivstoffeffektiv. Våre lette matbokser sparer ca. 14 kg karbondioksid pr. flyvning, og ca. 15 tonn karbondioksid pr. år, hvilket gir et mindre avtrykk på miljøet. Vi samler dessuten inn all matboksene etter flyvning og sender dem til forbrenning, slik at ingenting kastes feil eller forsøpler.

Akkurat nå jobber vi med å fjerne all plast og ved årsskiftet byttes plastbestikket ut med et  mer miljøvennlig alternativ.


Medbragt mat

Tenk på at det ikke er tillatt å ta med egen mat om bord, dette for at vi da ikke kan garantere sikkerhet og komfort for allergikere. Unntatt fra denne regelen er medbragt mat til spebarn under 2 år.