Mat på flyet

Mat på flyet

Når du reiser med Novair, Apollos eget flyselskap, skal det føles at ferien starter allerede om bord på flyet – kanskje med et varm treretters måltid servert til plassen din? Det handler om helhetsopplevelsen, der alt fra smak til utseende, funksjonalitet, bærekraft og miljøpåvirkning er viktig. Vår meny er bestemt av og for Apollos passasjerer, og vi er stolte av vår høye kundetilfreshet.

Ferien begynner om bord på Novair

Måltidene bestilles på forhånd, enkelt og bekvemt, og vårt menytilbud inneholder flere alternativ. I tillegg til standardmåltidet, Standard Meal, kan du velge vegetar eller annen spesialmat, men også Healthy Meal, Snack Meal eller Superior Meal. Alle menyer består av en liten forrett, hovedrett og dessert. Det hele rundes av med kaffe eller te - så nært du kommer en restaurant på 10 000 meters høyde!

Vår ambisjon er å til tross for høyden skape et alternativ til en plastinnpakket sandwich på folksomme flyplasser. En positiv matopplevelse er et velkomponert måltid i fred og ro, gjerne i hyggelig selskap.

Legg til mat på flyet

Har du allerede bestilt en reise? 

Består bestillingsnummeret ditt av 8 siffer (f. eks.: 12345678) må du ringe oss på 21 01 75 40.

Består bestillingsnummeret ditt derimot av 12 siffer (f. eks.: 020304-8050-00) kan du velge å legge til mat på flyet via Min reise eller ringe oss på 21 01 75 40.


Ikke bestilt ennå?

Legg til mat på flyet som tillegg når du bestiller på apollo.no.

Se andre tillegg for reisen


Menyer

Her presenterer vi de menyene du kan velge mellom om bord på Novair.

Standard Meal

Standard Meal

Superior Meal

Superior Meal

Barnemeny

Barnemeny

Vegetar meny

Vegetar meny

Healthy Meal

Healthy Meal

Snack Meal

Snack Meal

Spesialmat

Spesialmat

Drikke, dessert & snacks

Drikke, dessert & snacks


Visste du at?

Du må ikke bestille til hele reiseselskapet

Nå kan du som flyr med Novair eller et annet flyselskap velge å bestille mat kun på utreisen eller hjemreisen. Du trenger dessuten ikke bestille mat til alle i selskapet men kun til de som ønsker det!

Maten forberedes lokalt på vår flyplasser

Måltider av god kvalitet må være nylagde og oppleves som hjemmelagde, derfor tilberedes måltidene enten samme dag som flyvningen, eller ettermiddagen/kvelden dagen innen flyvning. Et viktig aspekt i vårt bærekrafts arbeid er at dette gjøres lokalt på våre flyplasser.

Vi er med på å sette sammen menyene...

Vi arbeider med tre leverandører når det gjelder våre matprodukter. Alle er utvalgte med omsorg, der kvalitet og miljøhensyn er de viktigste kriteriene. Vi setter sammen menyene sammen med hovedleverandøren Dafgårds kokker. Apollos cateringchef Paul de Susini tester alle de forskjellige rettene og velger ut noen innen en referansegruppe så gir rettene terningkast og velger ut favorittene.

.. som er valgt av og for våre passasjerer

Visste du at man taper ca. 20 % av smaksopplevelsen i luften? Derfor testflyr vi alle retter der våre passasjerer om bord får være med og gi sine tilbakemeldinger på måltidene som serveres.


Våre miljøvennlige matbokser

 

Matbokser tilpasset miljøkravene

Vi er stolte av våre matbokser. De produseres i Sverige av kartong fra Svenska skogar, og sammen med leverandøren har vi tilpasset boksene til vårt bruk. De er enkle å håndtere på flyet og tar ikke for mye plass på bordet, men det beste er kanskje at de veier så lite. Vi vil nemlig ikke bare at maten skal serveres på en hyggelig måtet – den skal også være drivstoffeffektiv. Våre lette matbokser sparer ca. 14 kg karbondioksid pr. flyvning, og ca. 15 tonn karbondioksid pr. år, hvilket gir et mindre avtrykk på miljøet. Vi samler dessuten inn all matboksene etter flyvning og sender dem til forbrenning, slik at ingenting kastes feil eller forsøpler.

Akkurat nå jobber vi med å fjerne all plast og ved årsskiftet byttes plastbestikket ut med et  mer miljøvennlig alternativ.


Medbragt mat

Tenk på at det ikke er tillatt å ta med egen mat om bord, dette for at vi da ikke kan garantere sikkerhet og komfort for allergikere. Unntatt fra denne regelen er medbragt mat til spebarn under 2 år.