Bagasje på Novair

Bagasjeregler på Novair

 

Spesialbagasje og sportsutstyr    Gjenglemt eller skadet bagasje    Forhåndbestill overvekt

Bagasjeregler

 • For å få sjekke inn en bagasje på flyplassen må du betale et tillegg for dette. Velg selv hva som passer deg og betal bare om du ønsker sjekke inn bagasje. 
 • En stk. håndbagasje på maks. 5 kg er alltid inkludert. De tillatte målene på håndbagasjen er maks: 55 x 40 x 23 cm.
 • Har du betalt for innsjekket bagasje kan veie maks 20 kg inkludert håndbagasje, som kan veie maks 5 kg.
  • Eksempel: Dersom du sjekker inn 17 kg, kan håndbagasjen veie maks 3 kg. Sjekker du inn 10 kg, kan håndbagasjen fortsatt veie maks 5 kg. 
 • Maks 20 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje utenom
 • Hvis reisen varer i 21 dager eller mer gjelder samme regler som ovenfor.
 • Har du bestilt kun fly betaler du tur/retur eller én vei for å sjekke inn bagasjen. Velger du å betale ved innsjekking på flyplassen koster det mer enn om du bestiller i forkant. Pris oppgis ved bestilling.
 • Bagasje som har kommet på avveie eller blitt skadet under transport må omgående meldes til flyselskapets representant på flyplassen. Du vil da motta en bekreftelse på hendelsen/skaden, en såkalt PIR-rapport. På Oslo Lufthavn representeres Novair av SGS Lost & Found: tlf. +47 81 51 10 62, fax. +47 64 81 77 38, e-post: [email protected]Åpningstider: Man-søn 09.00-14.00.

Ekstra bagasjevekt

Vil du ha med deg mer bagasjevekt enn tillatt, kan du forhåndsbestille overvekt til redusert pris på Novair Details. Les mer om overvekt og forhåndsbestilling av ekstra bagasjevekt her.

Innsjekket bagasje

Bagasjen som sjekkes inn skal være pakket for å tåle håndteringen på flyplassen samt transporten i flyets lastrom. Novair tar ikke ansvar for verdisaker som er pakket ned i innsjekket bagasje.

Bagasje som ikke er en koffert, en bag eller en ryggsekk regnes som spesialbagasje og er underlagt spesielle regler. Les mer om spesialbagasje og sportsutstyr her.

Følgende skal pakkes som håndbagasje:

 • Penger og andre verdisaker, verdipapirer og andre dokumenter som er vanskelige å erstatte.
 • Briller og kontaktlinser.
 • Smykker, gjenstander av gull, sølv, platina samt perler og edelstener
 • Armbåndsur og andre klokker.
 • Datamaskiner, mobiltelefoner, nøkler og kameraer.
 • Bærbare musikk- og filmavspillere (som DVD og MP3), samt bærbare høyttalere.  
 • Fyrstikker og lightere. Maks én eske fyrstikker eller en lighter per person og denne må da ligge i en lomme eller oppbevares nært kroppen.
 • Medisin.
 • Matvarer.

Mer at det er strengt forbudt å legge elektroniske sigaretter i innsjekket bagasje på grunn av brannfare. Elektroniske sigaretter får kun tas med i håndbagasjen. Brensel eller refill til lightere er ikke tillat. Det er forbudt å ha med fyrstikken "strike anywhere" om bord. Det gjelder i håndbagasje, innsjekket bagasje eller bære den med seg. 

Spisse gjenstander

Spisse gjenstander som saks, neglefil, lommekniv og korketrekker må pakkes ned i bagasjen som skal sjekkes inn.

Lithiumbatterier og ståhjulinger

Novair tillater lithiumbatterier om bord. Løse lithiumbatterier må tas med i håndbagasjen og skal ikke sjekkes inn. Ta kontakt med kundeservice om du har spørsmål. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å ta med ståhjulinger (hoverboards, solowheels etc) som går på lithiumbatterier om bord på Novair – verken i innsjekket bagasje eller i håndbagasjen. 
 

Smart-bagasje

”Smart-bagasje” er en veske (ryggsekk, reiseveske eller lignende) som har et litiumbatteri/powerbank. Den kan brukes til å lade elektronisk utstyr som iPhones, iPads, laptops og lignende. Alternativt kan batteriets funksjon være å kjøre vesken elektronisk. Om batteriet på denne smart-bagasjen ikke kan løsnes fra vesken, så kommer den ikke til å bli akseptert på våre flyvninger.
 

Forbudt å ta med seg

Av sikkerhetsmessige årsaker er det forbudt å ta med et stort antall stoffer og væsker om bord på flyet og i den innsjekkede bagasjen. Dette gjelder for eksempel komprimerte gasser, etsende og brennbare stoffer, maling, fyrverkeri, giftstoffer og stoffer som inneholder bakterier eller virus. Er du usikker på om det du vil ta med deg er tillatt eller ønsker du mer informasjon? Les mer på Luftfartstilsynet sin hjemmeside.

Å reise med spedbarn

Barn under 2 år får kostnadsfritt sjekke inn egen bagasje på opptil 10 kg og én sammenleggbar barnevogn. Vognen skal pakkes i godkjent plastpose for transport, som kan kjøpes på flyplassen. Vær oppmerksom på at barn under 2 år ikke kan ta med egen håndbagasje. Les mer om å reise med spedbarn her.
 

Barnevogner

Barnevogner kan lett skades og skal derfor slås sammen og pakkes ned. Ta av deler som lett kan skades, som for eksempel hjul. Pakk vognen for eksempel ned i de spesielle beskyttelsesposene som finnes på skandinaviske flyplasser (spar denne emballasjen til hjemreisen) eller i annen oppbevaring som er egnet for dette, som Pram Pack. Tenk på at barnevognen transporteres i flyets lastrom sammen med den øvrige bagasjen.
 

Dyr om bord

Novair tillater ingen dyr verken i kabinen eller fraktrommet, med unntak av førerhunder. Les mer under spesielle behov.

Frakt og godstransport

Vi har en agent som koordinerer dette for oss. Merk at denne kontaktinformasjonen kun gjelder hvis du vil sende gods eller varer med Novair.

Kontaktinformasjon:

Air Trade Support
Tel:+ 46 8 597 889 90
Fax:+ 46 8 597 889 95 
E-post: [email protected]