Bagasje på Novair

Bagasjeregler på Novair

 

Spesialbagasje og sportsutstyr    Gjenglemt eller skadet bagasje    Forhåndbestill overvekt


Tillatt frivekt 

Maks tillatt bagasje hos Novair er 20 kilo pr. person, inkludert håndbagasje. Frivekten kan fordeles fritt mellom innsjekket bagasje og håndbagasje, men håndbagasjen kan ikke veie over 5 kilo. Ved bestilling av tur/retur reise fra 21 dager er frivekten 30 kg inkludert maks 5 kg håndbagasje.

Tillatt maksvekt for innsjekket bagasje

Vær oppmerksom på at innsjekket bagasje i følge internasjonale regler aldri kan overstige 32 kg pr. kolli. Dette gjelder uavhengig om du betaler for overvekt eller deler bagasjen mellom reisefølget. Bagasje som overstiger 32 kilo håndteres som fraktgods, alternativt kan vekten fordeles til flere kolli.

Ekstra bagasjevekt

Vil du ha med deg mer bagasjevekt enn tillatt, kan du forhåndsbestille overvekt til redusert pris på Novair Details. Les mer om overvekt og forhåndsbestilling av ekstra bagasjevekt her.

Innsjekket bagasje

Bagasjen som sjekkes inn skal være pakket for å tåle håndteringen på flyplassen samt transporten i flyets lastrom. Novair tar ikke ansvar for verdisaker som er pakket ned i innsjekket bagasje.

Bagasje som ikke er en koffert, en bag eller en ryggsekk regnes som spesialbagasje og er underlagt spesielle regler. Les mer om spesialbagasje og sportsutstyr her.

Håndbagasje

Om bord får du ta med deg én stk. håndbagasje, som ikke kan være større enn 55 X 40 x 22 cm og veie maks 5 kg.

Følgende skal pakkes som håndbagasje:

  • Penger og andre verdisaker, verdipapirer og andre dokumenter som er vanskelige å erstatte.
  • Briller og kontaktlinser.
  • Smykker, gjenstander av gull, sølv, platina samt perler og edelstener
  • Armbåndsur og andre klokker.
  • Datamaskiner, mobiltelefoner, nøkler og kameraer.
  • Bærbare musikk- og filmavspillere (som DVD og MP3), samt bærbare høyttalere.  
  • Fyrstikker og lightere (maks én eske fyrstikker eller en lighter).
  • Medisin.
  • Matvarer.

Mer at det er strengt forbudt å legge elektroniske sigaretter i innsjekket bagasje på grunn av brannfare. Elektroniske sigaretter får kun tas med i håndbagasjen.

Spisse gjenstander

Spisse gjenstander som saks, neglefil, lommekniv og korketrekker må pakkes ned i bagasjen som skal sjekkes inn.

Lithiumbatterier og ståhjulinger

Novair tillater lithiumbatterier om bord. Løse lithiumbatterier må tas med i håndbagasjen og skal ikke sjekkes inn. Ta kontakt med kundeservice om du har spørsmål. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å ta med ståhjulinger (hoverboards, solowheels etc) som går på lithiumbatterier om bord på Novair – verken i innsjekket bagasje eller i håndbagasjen. 
 

Smart-bagasje

”Smart-bagasje” er en veske (ryggsekk, reiseveske eller lignende) som har et litiumbatteri/powerbank. Den kan brukes til å lade elektronisk utstyr som iPhones, iPads, laptops og lignende. Alternativt kan batteriets funksjon være å kjøre vesken elektronisk. Om batteriet på denne smart-bagasjen ikke kan løsnes fra vesken, så kommer den ikke til å bli akseptert på våre flyvninger.
 

Forbudt å ta med seg

Av sikkerhetsmessige årsaker er det forbudt å ta med et stort antall stoffer og væsker om bord på flyet og i den innsjekkede bagasjen. Dette gjelder for eksempel komprimerte gasser, etsende og brennbare stoffer, maling, fyrverkeri, giftstoffer og stoffer som inneholder bakterier eller virus. Er du usikker på om det du vil ta med deg er tillatt eller ønsker du mer informasjon? Les mer på Luftfartstilsynet sin hjemmeside.

Å reise med spedbarn

Barn under 2 år får kostnadsfritt sjekke inn egen bagasje på opptil 10 kg og én sammenleggbar barnevogn. Vognen skal pakkes i godkjent plastpose for transport, som kan kjøpes på flyplassen. Vær oppmerksom på at barn under 2 år ikke kan ta med egen håndbagasje. Les mer om å reise med spedbarn her.
 

Barnevogner

Barnevogner kan lett skades og skal derfor slås sammen og pakkes ned. Ta av deler som lett kan skades, som for eksempel hjul. Pakk vognen for eksempel ned i de spesielle beskyttelsesposene som finnes på skandinaviske flyplasser (spar denne emballasjen til hjemreisen) eller i annen oppbevaring som er egnet for dette, som Pram Pack. Tenk på at barnevognen transporteres i flyets lastrom sammen med den øvrige bagasjen.
 

Dyr om bord

Novair tillater ingen dyr verken i kabinen eller fraktrommet, med unntak av førerhunder. Les mer under spesielle behov.

Frakt og godstransport

For dette har vi tegnet en avtale med en agent som koordinerer det hele for oss. Ønsker du flere opplysninger om kontaktpersoner, ruter og avgangstider kan du henvende deg til:

Air Trade Support
Tel:+ 46 8 597 889 90
Fax:+ 46 8 597 889 95 
E-post: [email protected]