Barn & graviditet

Kvinne som er gravid som skal ut å fly

Graviditet

Avhengig av hvor i graviditeten du befinner deg kan du trenge å ta med deg en legeerklæring på reisen. Følgende regler gjelder når du reiser med Novair.

Uke 0-28

Det finnes ingen særskilte begrensninger frem til uke 28. Merk at også hjemreisen må være i denne perioden.

Uke 29-36

Novair krever at du har med deg en legeerklæring på alle flyvninger etter uke 28. På avreisedatoen får ikke legeerklæringen være eldre enn 2 uker gammel.

  • For flyreiser over 6 timer eller mer får du fly til og med uke 34.
  • For flyreiser innen Europa får du fly frem til uke 36.
  •  

Uke 37-40

På grunn av sikkerhetsgrunner får du ikke fly med Novair mellom uke 37 og 40.

Dersom du venter tvillinger eller flere

Dersom du venter tvillinger må hjemreisen være senest i uke 32.

Merk at dette er Novair sine egne regler. Dersom du ikke har legeerklæring kan du risikere å bli nektet ombordstigning.

Vi anbefaler for øvrig at gravide også holder seg oppdatert på informasjon om graviditet og reise til ulike land på Folkehelseinstituttets sider.

Mor og datter på Novair-fly

Spedbarn 0-2 år

Å reise med et nyfødt barn 

Skal du reise med et nyfødt barn må den generelle helsetilstanden hos mor og barn være god. Barnet må være minst syv dager gammelt og helt friskt.

Plassering under reisen

Det er tillatt med to spedbarn pr. voksen, men da må ett av barna sitte i en barnestol som krever et ekstra sete. Spedbarn skal sitte på fanget til en voksen under flyturen. For å ivareta barnets sikkerhet får du et spesielt sikkerhetsbelte av kabinpersonalet, som festes i ditt eget sikkerhetsbelte under start og landing. En spesiell babyflytevest blir også delt ut.

Vugge og barnestol

Ved visse plasser og flytyper er det mulig å benytte en hengevugge som plasseres på veggen fremfor dere. For bestilling av babyvugge og informasjon, gå til Novair Details. Barnet kan veie maksimalt 10 kg og må ikke være over 70 cm langt. Bilstol (bærbar) kan medbringes, men den må være plassert i et eget sete, som bestilles som en vanlig flystol.

Det er ikke tillatt for den voksne passasjeren å ha bilstolen i fanget. Bilstolen må være CE-merket og den må kunne plasseres fremovervendt i flysetet. 

Oppvarming av mat

Novair kan ikke tilby mat til spedbarn, men vårt kabinpersonale hjelper deg med å varme barnematglass, melkeflasker og lignende.

Bagasje

Informasjon om hvilke regler som gjelder for bagasje når du reiser med spedbarn finner du her.

 

To barn som reiser alene

Barn som reiser alene

Barn som reiser alene uten voksne kan ikke være yngre enn 5 år, og kan få assistanse til og med 11 år.  De tas hånd om av bakkepersonalet på flyplassen til de er om bord på flyet. Da tar kabinpersonalet over ansvaret for barnet og sørger for at de tas hånd om på best mulig måte.

Forespørsel om assistanse for barn som reiser alene, gjør du via din reisearrangør.